particulieren

Voor particulieren verzorg ik bijvoorbeeld de hierna genoemde diensten:

Optimalisering van en advisering over inkomstenbelasting, erf- en/of schenkrecht voor vermogende particulieren of DGA’s. Zijn uw huwelijks voorwaarden nog up to date. Is het verstandig mijn kinderen grote bedragen te schenken? Ik wil mijn onderneming schenken hoe doe ik dat? Wat voor testament heb ik nodig? Boedelscheiding, erfrecht hoe moet dat?
Echtscheiding. Wat zijn de fiscale gevolgen van uw echtscheiding. U neemt de eigen woning over of wordt u uitgekocht. Welke gevolgen heeft dat voor de hypotheekrente aftrek nu, of als u later een andere woning koopt? Wat zijn de gevolgen voor lijfrentepolissen in uw vermogen. Of de verevening van de pensioenrechten?
Bijleenregeling. U overweegt een nieuwe woning te kopen. Groter of kleiner. Hoe werkt de bijleenregeling voor u uit.

Problemen met de fiscus. Het indienen van bezwaar- of beroepschriften. Het opstellen van een pleitnota. Het verschijnen ter terechtzitting.

 

Dit is slechts een kleine greep uit de vele verschillende fiscale problemen die ik in de loop der jaren heb aangepakt. Daarnaast geef ik vaak second opinions over de adviezen van andere fiscale adviseurs of van notarissen en advocaten.

Back to Top