ondernemers

Ik adviseer vooral ondernemers in de innovatieve, creatieve en culturele sector. Daarbij gaat het veelal om fiscale aspecten maar ook de juridische aspecten van samenwerking komen in mijn praktijk vaak aan de orde. Daarnaast hebben innovatieve ondernemers te maken intellectuele eigendom en de handhaving daarvan. Ook fiscale stimuleringsregelingen zoals de innovatie box kennen voor mij geen geheimen.

Hierna een voorbeeld van de door mij verzorgde fiscale adviezen:

Herstrucutrering BV's. U hebt nu een BV en u wenst een holding structuur met meerdere BV's. U hebt meerdere BV's in een fiscale eenheid en wenst een te verkopen of te liquideren. Dat kan belangrijke fiscale gevolgen hebben. Het opzetten van een FBI of een VBI.
Vrije beroepers en creatieve ondernemers. Welke kosten zijn voor creatieve ondernemers allemaal aftrekbaar? Zijn uitzonderingen van toepassing? Wat is de beste ondernemingsvorm?
Begeleiding van VOF’s en maatschappen. U overweegt samen te werken in een VOF . Wat betekenen de verschillende bepalingen van de VOF akte. Welke rechten en verplichtingen heeft u?
Omzetting van de eenmanszaak naar de BV. Wanneer is het fiscaal of juridisch zinvol om uw onderneming om te zetten. Kan dat ruisend of geruisloos? Wat is de stamrechtvrijstelling?
Beëindiging onderneming of verkoop onderneming. Hoe draagt u de onderneming over. Wat zijn de fiscale en juridische voetangels en klemmen bij de overdracht van uw onderneming

Begeleiding startende ondernemers. Rechtsvormkeuze.

Back to Top